Ugrás a tartalomra

Kalendár zberu odpadu 2022

Közzétéve 10.1.2023.

Ezt a bejegyzést automatikus fordítással fordíthatja le.

A papír Biohulladék Elektromos hulladék Fém Konyhai hulladék Műanyagok Ömlesztett hulladék Települési hulladék Üveg Veszélyes hulladék VKM
Január
3
12
17
19
24
30
Február
14
15
21
22
23
24
28
Március
14
21
22
23
24
27
április
5
11
18
19
20
21
25
Május
9
23
Június
5
13
15
20
30
Július
11
18
25
Augusztus
8
15
22
Szeptember
5
12
19
Október
3
11
17
19
31
November
14
28
December
12
27

Hogyan kell megfelelően szeparálni?

A papír

A papír magában foglalja a irodai papírt, az újságokat, magazinokat, szórólapokat, dobozokat (kivéve, ha más anyagokkal, alumíniummal, celofánnal kombinálják), papírcsomagolást, papírzacskókat és -zsákokat, kartonpapírt, könyveket és nedves, zsíros vagy szennyezett papírt. , aszfalt és kátránypapír, használt pelenkák és tisztálkodószerek, kombinált anyagú csomagolás (többrétegű csomagolás tartós tejből, gyümölcslevekből, tetrapackokból), másoló és önmásoló celofán.

Biohulladék

A biohulladék magában foglalja a növényekből, kertekből, kertészeti és kertészeti tevékenységekből, fűből, apró faágakból, virágokból, levelekből, zöldségekből, gyümölcsökből, gyümölcs- és zöldséghámlásból, kávémaradványokból és hajból származó biológiailag lebomló hulladékot. /strong>, kutya- és macskaürülék, ürülék, hamu, étel- és húsmaradék, csomagolt élelmiszer, elhullott vad, kövek, tojáshéj.

Elektromos hulladék

Az elektromos hulladékok közé tartoznak az elektromos és elektronikus eszközök és berendezések – televíziók, számítógépek, irodai és telekommunikációs berendezések, videók, lemezek, alkáli elemek, digitális órák, tűzhelyek, rádiók, fűtőberendezések, mosógépek, elektromos motorok, kéziszerszámok , fénycsövek, kávéfőzők, zseblámpák (lemerült akkumulátorok, nikkel-kadmium akkumulátorok, óra akkumulátorok, autó akkumulátorok).

Fém

A fémek közé tartoznak a fém csomagolások, dobozok, fémtermékek és -alkatrészek, fólia, italos dobozok, fém záróelemek, fedők. fogkrém csomagolás, élelmiszer-maradványokkal erősen szennyezett fémek, festékek és különféle vegyszerek.

Konyhai hulladék

Konyhai hulladék (BRKO) magában foglalja a biológiailag lebomló konyhai hulladékot, a háztartásokból származó étkezési olajokat és zsírokat, valamint a biológiailag lebomló kerti hulladékot.

Műanyagok

A műanyagok közé tartoznak a PET italos palackok, csészék, műanyag zacskók és fóliák, kozmetikai csomagolások, drogériák, mosószer-csomagolások, műanyag, nem csomagolási termékek. élelmiszerolajos palackok, neo-tube tubusok, veszélyes anyagok csomagolása, pl. motorolajok, vegyszerek, festékek, padlóburkolatok, laminált csomagolások.

Ömlesztett hulladék

A nagyméretű hulladék olyan hulladék, amely méreteinél fogva nem fér be a klasszikus hulladéktárolóba, és nem tartalmaz veszélyes anyagokat. A nagyméretű hulladékok közé tartoznak a régi bútorok, mosogatók, konyhabútorok, szőnyegek, linóleum stb. A nagyméretű hulladékok közé nem tartoznak bele a kertekből származó szerves hulladékok – fű, levelek, ágak és törzsek, utcatisztító hulladékok, papír, üveg stb.

Települési hulladék

Hagyományos, szeparálatlan hulladék.

Üveg

Az üveg magában foglalja a vissza nem cserélhető üvegtartályokat, üvegedényeket, tányérüvegeket, üvegszilánkokat Nem tartalmazza Porcelán, kerámia, autóüveg, tükrök, TV képernyők, erősen szennyezett palackok és üvegedények (főleg homok), porcelán és kerámia, tükrök, izzók és fénycsövek, autóüvegek, más anyaggal kombinált üvegek (drótüveg).

Veszélyes hulladék

A veszélyes hulladékok közé tartoznak az oldószerek, savak, lúgok, fotokémiai anyagok, növényvédő szerek, fénycsövek, tinták, nyomdafestékek, veszélyes anyagokat tartalmazó ragasztók és gyanták, akkumulátorok és akkumulátorok, motorolajok és egyéb, veszélyes anyagokat tartalmazó motorfolyadék-csomagolások, veszélyes anyagokkal szennyezett nyomástartó edények, abszorbensek, szűrőanyagok, olajszűrők, tisztítókendők és védőruházat.

VKM

A VKM tetrapack (tej, gyümölcslevek, bor csomagolása…).